in den appelboom_01

Wat schaft de pot?

Een vaak gehoorde vraag voor wie het even niet meer weet… We zijn verwend, en dus zeer kritisch. Nochtans pakt restaurant “In den Appelboom” in Anderlecht, ons warm aanbevolen door smulpapen, zonder schroom met deze slogan uit. Een niet te versmaden uitnodiging!

We vallen met de deur in huis: de website van dit restaurant lijkt nergens naar. Het kost ons flink wat internettijd om zelfs maar het adres (erg toepasselijk, Appelboomstraat nr 401, 1070 Brussel) te achterhalen. De nieuw geopende pagina’s vliegen ons om de oren, en de simpelste manier om gericht te navigeren is… de boel integraal dichtgooien en opnieuw beginnen.

Internauten blijven hier op hun honger zitten. Maar hoe staat het met de keuken? Niets gaat boven de “live” ervaring. We springen er, op een middag door de week, gewoon eens binnen… Het kader is rustiek (“sinds 1860”, als we de website mogen geloven), de bediening vriendelijk doch gejaagd. De prijs die je betaalt voor het bezoeken van een populair restaurant, natuurlijk. De kaart is vrij uitgebreid (niet altijd een goed teken), van Brusselse traditionele boterhammen tot steak. Mijn oog valt op de vele stoemp-varianten die gepromoot worden: zeldzaam vandaag de dag, dus leuk. De prijzen zijn eerder bescheiden: een tweede pluspunt. Om ons heen zien we andere klanten bediend worden. Zonder uitzondering ziet alles er kleurrijk en netjes uit: dat scherpt de eetlust maar helpt ons niet bij het kiezen van ons middagmaal. Ook zeer Brussels: l’ambaras du choix!

Het verdict is gevallen: garnaalkroketten van het huis als voorgerecht, en dan dampend stoofvlees van rund, met spinaziestoemp. Met genoegen stel ik vast dat de “live” muziek, zoals discreet beloofd op de website, beperkt blijft tot thema-avonden: ’s Middags overstemt het gezellig keuvelen van de vele gasten de muzak, op een aangename wijze. En dan het belangrijkste: op het eten is werkelijk niets aan te merken: ruime porties, erg lekker. Ook de bediening is super-efficiënt. Onze aanvankelijke terughoudendheid smelt weg als sneeuw voor de zon. Een uitstekende crème brûlée doet ons vervolgens beide duimen opsteken. Blijven plakken voor een tweede kop koffie kost geen moeite…

Mijn conclusie? Negeer de website. Ga er gewoon eens tafelen!

Facebook Comments

  • Share

  • Articles similaires

    1. 10 ALBERT 3 T-SHIRTS TE WINNEN!
    2. iPad… 3?
    3. Tomtesterom: Slim, slimmer, slimst?
    4. INTERNET OVERAL
    5. Op avontuur in Charleroi
  • Commentaires

    Plaats een reactie

    Votre adresse email ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont marqués par une *

    *

    Vous pouvez utiliser ces HTML balises et attribus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>